uskumru fileto tava tarifi


İthal uskumru fileto tava tarifi: Balık tava nedir? Balığın yağ içerisinde kızartılmasına balık tava denir. Her çeşit balık tava yapılır, yeterki isteyin. Üste gördüğünüz resim, pazarda satılan donmuş uskumru balığının tavasıdır. Bilirsiniz, pazar balıkçılarında bol bol donmuş balık satılır. Bu balıklar hem lezzetli, hem de ucuzdur. Balıkçıya sorduğunuzda donmuş Norveç uskumrusu olduğunu söyler. Bu balık genelde yağlı olur. Sık rastlanmasada bazende yağsızına denk gelebilirsiniz. Zararı yok, balık yağlı da olsa, yağsız da olsa, zaten yağ içerisinde kızaracağından sıkıntı olmaz.

Donmuş uskumru tava severek yediğim balık çeşiti. Yolum pazara düşerse, mutlaka balıkçıdan en az üç donmuş balık alırım. Bu balıkları ortadan uzunlamasına ikeye böler, altı parça balık elde ederim. Hepsini akşamdan kızartırım ve üç parça balık bize yeter. Kalan üç parça balığı da ertesi gün domates soslu yapar büyük bir iştahla yerim. Donmuş balık çabuk çözülür. Suyun altına tutun anında çözülüverir. Balık kesilecek kıvama gelince başını ve kuyruğunu keser, karnına bir çizik atarım. İçini boşalttıktan sonra; bıçakla kuyruk tarafından baş kısmına doğru kılçığı takip ederek ikiye bölerim. Ardından güzelce yıkar, derisine çizik atar ve süzerim.

Geldik balığın kızartılmasına. Anlatacaklarımı unutmazsanız, ağız tadında yiyebileceğiniz uskumruyu tava yaparsınız. Bir kaba un koyun beklesin. Balık parçalarının üzerine tuz serpin ve her iki tarafını una bulayın. Tavanın zeminini kapatacak miktarda ayçiçek yağı koyun ve tavayı oacağın büyük gözü üzerine oturtun. Ocağı yakın, normal alev ayarında açın ve yağı kızgın hale getirin. Balık parçalarını derisi üzerine yatırın ve yatırılan yüzü kızarınca diğer yüzünü çevirin. Bu süre üçer dakikayı geçmez. Balığın her iki yüzü kızarınca tavadan alın ve oturup yiyin. Sakın düşük alevda balık kızartmayın. Balığın suyunu kaçırırsınız ve balığınız kuru kalır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

donmuş balık çözdürme

tavada çupra 8 dakikada nasıl yapılır

orkinos balığı nasıl pişirilir

midye kavurması